مهاجرت و کودکان

by | سپتامبر 15, 2022

هدف اصلی مهاجرت برای خیلی از خانواده‌ها، به وجود آوردن زندگی ایده‌آل برای فرزندان است و متأسفانه بسیاری بدون در نظر گرفتن مشکلات و عواقب ناشی از آن به خصوص برای کودکان، مهاجرت می‌کنند.
پدرومادر باید چه قبل و بعد از مهاجرت، اقداماتی را به منظور کاهش مشکلات و فشار زندگی در شهر یا کشوری جدید انجام دهند. یکی از مهم‌ترین مشکلات پدرومادر، نپذیرفتن شرایط روحی کودک برای مهاجرت است. پذیرش روانی کودکان برای زندگی در یک محیط جدید نسبت به بزرگسالان خیلی کم‌تر است. کودکان وقتی بدانند که قرار است محیط فعلی خود را ترک کنند، ممکن است بهانه‌گیری یا گریه کنند و حاضر به همکاری با پدرومادر نباشند. از آنجا که در مهاجرت نه فقط افراد بلکه فرهنگ‌ها هم تغییر هستند، کودکان ممکن است به سختی فرهنگ مکان جدید را بپذیرند چون آن را با فرهنگ مکان زندگی قبلی خود مقایسه می‌کنند، تنها چیزی که تا به حال می‌شناختند.
متأسفانه بعضی از پدرومادران با بهانه اینکه کودک خیلی زود با محیط جدید اخت می‌گیرد، بار سفر می بندند و مهاجرت می‌کنند و سپس با مشکلاتی روبه‌رو خواهند می‌شوند که از پیش برنامه و راه حلی برای آن‌ها نداشتند.

برخی از مشکلات کودکان در مهاجرت

برقراری ارتباط

تسلط نداشتن به زبان و حضور به عنران یک خارجی در محیط جدید، از مهم‌ترین مشکلات کودکان در برقرار ارتباط است. با اینکه کودکان خیلی سریع و بهتر از بزرگسالان می‌توانند زبان جدیدی را یاد بگیرند؛ اما همین یادگیری هم به زمان نیاز دارد. کودکان در هنگام ورود نمی‌توانند با همکلاسی‌های خود به خوبی ارتباط کنند و حتی ممکن است که مورد تمسخر آن‌ها قرار بگیرند.

فرهنگ

فرهنگ شامل غذا، نوع راه رفتن و صحبت کردن، لباس پوشیدن و برقرار ارتباط است که در هر کشوری متناسب با خودش است. کودکان با فرهنگ سرزمین مادری بزرگ می‌شوند و فرهنگ مخالف خود را عجیب می‌دانند و حتی ممکن است به دلیل این اختلافات با همکلاسی و دوستان جدید خود نیز دعوا کنند.

مدرسه و آموزش

برای کودکانی که چند سال در ایران مدرسه رفتند، پیدا کردن مدرسه جدید سخت است. دوست پیدا کردن، بیمه، دلتنگی واز دیگر مشکلاتی است که باید در خصوص کودکان توجه ویژه‌ای به آن داشت.

چگونه کودکان را برای پذیرش شرایط جدید آماده کنیم؟

جدا از مشکلاتی که پدرومادر برای فرزندان خود در کشوری دیگر دارند، برخی از مسائل نیز قبل از مهاجرت وجود داشته‌اند. کودک باید از نظر روانی تغییر محل زندگی خود را بپذیرد. کودک به اجبار به مکان دیگر نقل مکان کند، بهانه‌گیری‌هایی را شروع می‌کند و حتی ممکن است که دچار مشکلات بیشتری شود؛ اما پدرومادر برای جلوگیری از این مسائل چه کاری می‌توانند انجام دهند؟

❊ کودکان را به کلاس زبان بفرستید

یکی از اولین نگرانی‌های پدرومادر و کودکان برقراری ارتباط با افرادی است که به زبانی غیر از زبان خودشان صحبت می‌کنند. می‌توانید کودکان را به کلاس‌های زبان بفرستید و هم‌زمان خودتان هم در کلاس‌هایی شرکت کنید. در بیشتر کشورها کلاس‌های زبانی برای مادران وجود دارند که می‌توانند فرزندان زیر ۶ سالشان را نیز همراهشان ببرند. سعی کنید کودکان با روش‌هایی مثل موسیقی وبازی زبان را بیاموزند.

در باره کشور یا شهر جدید صحبت کنید و عکس‌هایش را با هم تماشا کنید

About the Author

Mercede Ameri

 هنردرمانگر، دانش‌آموخته دوره های مربی گری کودک از اتریش، دانش‌آموخته دوره های مربی گری رجیوامیلیا

Learn more on this topic

Related Blog Posts

بی‌حسی عاطفی چیست؟

بی‌حسی عاطفی چیست؟

بی‌حسی‭ ‬عاطفی‭ ‬حالتی‭ ‬از‭ ‬حضور‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬در‭ ‬آن‭ ‬هیجانات‭ ‬را‭ ‬احساس‭ ‬یا‭ ‬ابراز‭ ‬نمی‌کنید‭.‬بی‌حسی‭ ‬عاطفی‭ ‬فرآیند‭ ‬ذهنی‭ ‬و‭ ‬عاطفی‭ ‬خاموش‭ ‬کردن‭ ‬احساسات‭ ‬است‭ ‬و‭ ‬ممکن‭ ‬است‭ ‬به‭ ‬صورت‭ ‬اختلال‭ ‬در‭ ‬پاسخ‌های‭ ‬عاطفی‭ ‬یا‭ ‬واکنش‌پذیری‭ ‬تجربه‭...

سبک زندگی غیرفعال چیست؟

سبک زندگی غیرفعال چیست؟

زندگی کم تحرک یا زندگی در حالت نشسته در انگلیسی Sedentary life پدیده حاصل از زندگی در عصر اینترنت و دنیای مدرن است. در صورتی که در طول روز ساعت های بسیاری را پشت میز کار یا بر روی صندلی خودرو سپری می کنید باید بدانید که تنها نیستید. امروزه به لطف فناوری و سبک زندگی...

نقش عروسک در زندگی کودکان

نقش عروسک در زندگی کودکان

کودکان سعی می‌کنند خود را بفهمانند؛ هرچند که اغلب از طریق کلامی موفق نیستند. هنگامی که بیان کردن مسئله‌ای برای کودک ناممکن است، بازی به کودکان اجازه می‌دهد، به بیان خود بپردازند. بازی برای کودکان مساوی صحبت با بزرگسالان است. بازی همچنین به کودکان کمک می‌کند تا...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Newsletter

Join for notifications on events, campaigns, & news